Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

FÖDELSEDAGEN, 1

Av Gudinnan Magicum - 1 januari 2010 10:15

Dag 1

 

Siffran representerar olika former av jagkraft och vilja.


Du som är född den 1:a kan se dig som något av en ledartyp och även andra kan nog uppfatta dig så. Kanske du gärna vill ha "sista ordet" i en diskussion och kan vara ytterst envis.  Är du dessutom född på en söndag kanske kompromisser inte alltid är din starka sida.


Du vill säkert gå din egen värld.


Här finns en stark vilja, oberoende, entusiasm och kreativitet. Du föredrar områden där du får tänka men behöver även fysiskt utlopp för den kreativa energin, annars kan du bli väldigt irriterad , kanske rentav deprimerad. Av den närmaste omgivningen kan du anses ganska egocentrisk. Du visar inte gärna vad du innerst inne känner, men är mycket känslig. "Lagom" är knappast ett ord som passar in på dig, det är oftast upp eller ner.


Det är nog viktigare för dig att fokusera på det som är positivt.



Personer som är födda den 1:a är bl.a.: Marilyn Monroe (1/6), Arja Saijonmaa (1/12), Povel Ramel (1/6) och Prinsessan Diana (1/7).

 

Dag 2

 

Du är en känslig, flexibel, något nervös och varmhjärtad person. Du växlar lätt mellan olika sinnesstämningar beroende på atmosfär och omgivning och söker hela tiden kärlek, harmoni och samförstånd. Kanske du har en känsla för andliga värden. Samarbete och tvåsamhet är viktiga grundtankar för dig. Se till att du inte tappar bort din egen identitet i försöket att vara till lags. Här finns ofta en talang för rytm och musik.


Personer som är födda den 2:a är bl.a.: Carolina Klüft (2/2), Jonas Gardell (2/11)och David Beckham (2/5).

 

Dag 3

 

Här finns mycket livskraft och fantasi. Du har många intressen, många järn i elden, vilket lätt kan leda till att du splittrar. Så småningom måste du välja någon av dina talanger, kanske den artistiska eller litterära. Dina starka känslor kan föra dig upp och ner genom känslomässiga kriser. Du är en social individ, och behöver verkligen dina vänner, precis som de behöver dig.


Personer som är födda den 3:e är bl.a.: Christer Lindarw (3/3), Ernst Kirchsteiger (3/11), Tom Cruise (3/7) och J.R.R Tolkien (3/1).

 

Dag 4

 

Du sätter stort värde på arbetsinsatser och familj och har en stark pliktkänsla. Du bör klara av lika mycket intellektuellt som praktiskt arbete och har antagligen en konstnärlig sida som du inte bör gömma. Du vet väl hur saker ska vara och har bestämda åsikter om det. Du kräver nästan lika mycket av andra som av dig själv, men är ofta blockerad att visa dina starka känslor på rätt sätt vilket kan skapa oreda i relationer. Visst är det bra med allvar, men du behöver också ta livet med en klackspark ibland .  Du bör skaffa mer tid för avkoppling.


Personer som är födda den 4:e är bl.a.: Edith Södergran ((4/4), Peter Jöback (4/6), Barack Obama (4/8), Tommy Körberg (4/7) och Fredrik Reinfeldt (4/8).

 

Dag 5

 

Du är en troligen nervöst lagd och otålig, samt en nyfiken sökare som är ute för att upptäcka världen. Din längtan efter förändringar och utmaningar kan få dig att hitta på mycket. Du bör kanalisera energin väl så den inte går dig ur händerna. Du har stort behov av personlig frihet, se till så att din partner vet om det redan från början. Eftersom du är anpassningsbar, sällskaplig och mycket fantasifull är en sak säker, tillsammans med dig är det aldrig tråkigt.


Då du har ett stort behov av omväxling och att kommunikation kan du komma bäst till din rätt i yrken där du får föra fram dina idéer.


Personer som är födda den 5:e är bl.a.: Tage Danielsson (5/2), Walt Disney (5/12), Lasse Åberg (5/5) och Lotta Engberg (5/3).

 

Dag 6

 

Hemmet och de närmaste är mycket viktiga för dg. Du är beredd att söka kärleken med stort K tills du hittar din livskamrat som du tycker passar dig.. Du behöver människor omkring dig för att känna dig trygg och uppskattad. Här finns ofta någon form av artistisk talang, men inte säkert att du har den framåtanda som krävs. Ett inre skönhetsideal gör att du ofta ser det vackra där andra inte ser det. Du har också ett slags socialt ansvar som kan ta sig utryck på olika sätt, både i stort och smått.


Personer som är födda den 6:e är bl.a.: Sigmund Freud (6/5), Dalai Lama (6/7), Christer Sjögren (6/4) och Björn Borg (6/6).

 

Dag 7

 

Här finns oftast musikalisk talang, särskilt instrumental. Du låter hjärnan arbeta mycket, böcker eller studier i någon form är viktiga för dig. Du behöver vara ensam och uppleva tystnaden och att koppla av, gärna i naturen. Använd din intuition, du om någon behöver verligen lita på den. Försök se utanför dig själv för att verkligen hitta din sanna personlighet. Du visar sällan känslor på vanligt sätt utan har särskilda kanaler för dem. med dina mycket bestämda uppfattningar och krav på att allt måste vara fullkomligt måste du lära dig tålamod och tolerans mot andra, det är viktigt för din lycka.


Du kan komma till stora insikter om du lär dig att använda din intuition på rätt sätt.


 Personer som är födda den 7:e är bl.a.: Robert Wells (7/4), Charlotte PerellI (7/10) OCH Prince (7/6).

 

Dag 8

 

Du vill göra saker på DITT sätt  och det du tror på. Det är för det mesta det storskaliga som tilltalar dig.


Du tänker oftast i stora termer oavsett om du tjänar mycket pengar eller inte.


Det är det materialistiska som skall vara viktigt för dig och är det också.


Du har nog en hel del funderingar och är nog en tänkare och kanske du känna en slags inre tomhet ibland.


Den som inte lär känna dig riktigt och förstår att du är känslig och och godhjärtad och med individualism kan nog missförstå dig.


Respekt är nog något du värdesätter och du kommer säkert att prövas när det gäller din tolerans och ditt omdöme.


Du kan vara mycket generös och ambitiös och kunna göra verklighet av många av dina drömmar.

 

Personer födda den 8: Elvis Presley (8/1), Carola (8/9), Lena Endre (8/7), Marianne Fredriksson (8/3), Peter Sellers (8/9).

 

Dag 9

 

Du har en omsorgsfull och generös personlighet och ditt känsloliv kommer att påverka dig starkt. Livet kommer att innehålla många förändringar. Det är viktigt för dig att vara medkännande och solidarisk. Musik och konst kanske tillhör intressena. Det är meningen att du ska få ut dina talanger, vilka de än är, i  ett större sammanhang. Kärlek och familj är mycket viktiga.


Du har nog höga krav på en partner men också på dig själv. Du vill helst lära känna en person väl innan du ger dig in i ett mer seriöst förhållande.


Ditt behov av att hjälpa andra är stort och du vill gärna gå din egen väg, göra saker på ditt sätt och utan för mycket inblandning från andra.


Du kan få en hel del att kämpa mot i ditt liv men det kan samtidigt göra dig mer ödmjuk.


Personer som är födda den 9:e är bl.a.: Mona Sahlin (9/3), Gudrun Schuman (9/6) och Thomas Bodström (9/4).

 

Dag 10

 


Du är en vital person med ett klart intellekt och en stark vilja. Du förlitar dig inte på turen utan på din egen styrka och är inte den som ber andra om hjälp utan sitter själv i ansvars- och förtroendeposition. Effektiviteten är tillräckligt stor för att du ska klara flera saker och intressen samtidigt. Konst kan vara ett av dina intressen. Du är troligen gästvänlig men knappast särskilt huslig.


Du bör särskilt se upp med vad du äter och dricker.


Läs även här.



Personer som är födda den 10:e är bl.a.: Mark Levengood (10/7), Kikki Danielsson (10/5), Judy Garland (10/6), Prinsessan Madeleine (10/6) och Rod Stewart (10/1).


 


 




 


 


 


 


 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gudinnan Magicum - 1 januari 2023 00:00

I år händer mycket i ditt undermedvetna, sånt som du bör ta ställning till. Lita på intuitionen!  Du kan komma att lämna mycket bakom dig men det är absolut inte ett helt igenom "dystert" år. Du kan komma att belönas rikligt om du både använder hjärn...

Av Gudinnan Magicum - 1 januari 2022 00:00

Det här året bygger mycket på våra relationer. En hel del kan behöva bearbetas, i synnerhet om något påbörjats under cykeln.Kan tidvis möjligen kännas lite trögt men den som väntar på något gott....  Kan kunna bli en fin        vår (men troligen från...

Av Gudinnan Magicum - 1 januari 2021 00:00

Även i år kan det krävas viss självdisciplin och ett visst tålamod.  Främst gäller detta de 3-4 första månaderna.  En del mer positiva förändringar kan vi skönja bit för bit.  Det bör kunna se något ljusare ut i maj. Kanske nya avtal i juni.Allt kan ...

Av Gudinnan Magicum - 25 mars 2020 09:31

Det här året är på många sätt "praktiskt och förberedande". Kan vara viktigare än tidigare att verkligen veta vad du vill. Gör inget förhastat nu, utan "vänta ut" de rådande influencerna. Det blir bättre med tiden, men för de flesta inte förrän i jun...

Av Gudinnan Magicum - 1 januari 2020 00:00

Det här året kan bli "mer speciellt" än något någon nånsin har upplevt. "Som vanligt" händer det tyvärr en del tråkigheter i vår omvärld också. Men det är också ett "starkt" år och det går att se en hel del "resultat". Det är nu viktigare än nånsin t...

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards