Alla inlägg den 14 februari 2010

Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 22:16

Jag vill tänka på att det är mänskligt att fela men gudomligt att förlåta.  Jag vill tänka och känna GUDOMLIGA TANKAR och se allt med kärlekens ögon.  Att kunna se det stora i det lilla känns extra viktigt nu.  Det Gud en gång har rört vid kan inte helt förstöras vill jag tänka och DU är gudomlig.


Det som ses med kärleksfulla ögon blir vackert, ödmjukt och mycket mer fantastiskt än något annat.  Inget blir då "vanligt", "vardagligt" etc. utan bara helt gudomligt, något underbart att luta sig tillbaka mot.  Lev gärna enkelt men tänk STORT är ett motto.  Det handlar inte om att vara "skrytsam" utan att värna om det som vi brukar kalla för livet.


Den som en gång älskat känner igen kärleken och glömmer den inte. Det man, om inte glömmer, men kanske måste "se över" är att kunna förlåta, tala ut är inte fel men ännu bättre sedan när man känner sig redo att göra kärleksfulla handlingar.

Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 22:15

 Söndagen är en bra dag för meditation och vila men också för något nytänkande. Du som är född på den här dagen vill nog gärna vara någon slags ledare. Kanske har du en tendens att vara lite dominant i vissa lägen. Att du har eller vill starta ett nytt företag eller annat projekt är nog inte ovanligt skulle jag tro.

Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 18:15

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (14) med månadens (2).Du som är född den 14 februari ägnar nog mycket tid åt studier, undervisning, specialisering, ensamhet eller själviakttagelse. Du har kanske intressen som ligger utanför det materiella och har höga ideal.  


Då sjuan här kommer från 16 (14+2) kan du nog uppleva en del "stort", särskilt i sammanhang där det finns många människor. Men även där är du noga med att uttrycka ditt oberoende och din individualitet.


Personer födda den 14 februari: Harriet Andersson, Ronnie Peterson (svensk racerförare.)


Läs även här.


Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 17:07

...är ett ämne som jag har varit intresserad av ganska länge.  Visst kan ett och annat i ett s.k tidningshoroskop stämma bra in och tror nog att det faktiskt alltid gör det på någon, och ibland på mig.  Men annars är det ju så att man alltid måste se till helheten. Har ett par dataprogram som man kan ställa horoskop med och det är att bra att slippa alla komplicerade uträkningar då. Har ibland försökt och kommit en bit på vägen och nog tror jag att det kan stämma att jag kommer till min rätt först sent i livet!  Inte så att det "aldrig har hänt något i mitt liv" - men jag kan tänka mig att "det mest avgörande" kan komma senare, sådant som förändrar mitt liv "mer radikalt" men på ett positivt sätt. Då jag har valt att kalla den här bloggen för 'gudomligt' vill jag fokusera på det som ÄR just gudomligt och fantastiskt. Det blir lite "terapeutiskt" så och kanske ger mig "en skjuts framåt" och mer som jag vill ha det.


Enligt astrologin befinner vi oss i Vattumannens stjärntecken någon vecka till.  Jag lär själv ha Månen (som beskriver mitt känsloliv) i Vattumannens tecken.


Det talas ju också en del om olika tidsåldrar och att vi "närmar oss" Vattumannens.  Det är ju oerhört viktigt att vi kan stanna upp och reflektera över vad vi vill med våra liv och vad vi gör med och mot oss själva samt andra människor.  Det är bra att "tänka inåt" men också att kunna finna en positiv gemenskap, att "mötas på halva vägen". Det är dags för försoning och förlåtelse - både att kunna förlåta oss själva och inse att vi inte behöver vara perfekta men också att inte vara alltför långsinta.


Jag skriver inte som någon "allvetare" utan vill bara dela med mig av både kunskap (som jag t.ex lärt mig genom böcker och i möten med andra männskor) och upplevelser. Detta är min sanning och det är den jag vill förmedla här.  Men ingen kan säga att det jag skriver är "fel" om det inte rör sig om något faktafel men jag försöker undvika sådana "fallgropar".

Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 14:45

... citerar jag detta:



"Ur boken:  ”Numerologi – ett redskap för personlig utveckling”.


Inom numerologin bearbetar och tolkar man personliga siffer- och bokstavsdata för att belysa möjligheter i livet och för att påvisa hur man kan omforma utmaningar till resurser och praktiskt ta sig an blockeringar av olika slag.  Annika Langlet har länge arbetat med kurser och personliga konsultationer i numerologi och i boken lär hon ut dess arbetsmetoder.

   ”Under många år har jag försökt tränga in i numerologin och använder den ofta i mitt arbete med människor.  Jag har funnit att den mer och mer försätter mig i en ny relation till andra.  Med numerologin som redskap ser och förstår man så mycket tydligare olika behov och problem; man får en bättre möjlighet att kunna ”ställa upp” när så behövs.

   Det kan ibland kännas frustrerande att inte kunna förklara exakt varför numerologin fungerar, att inte kunna ”bevisa” metoden.  Men det går samtidigt inte att blunda för den av det skälet att den inte borde fungera.  Människor går miste om alltför många upplevelser genom att låta ”logiska fördomar” stänga dörrarna till nya möjligheter.

                                                  

                                     Annika Langlet



Ur boken:  ”Numerologi – en esoterisk kunskapsväg”.


Numerologin är både gammal och ny.  Annika Langlé har som utgångspunkt i boken bl.a Pythagoras tes om att allt i universum utvecklas i cykler och att skeenden är möjliga att förutse och tolkas. Med modern personanalys får numerologin sitt djup och Annika har här vidareutvecklat och fördjupat kunskapen.

   Annika Langlé beskriver numerologins grunder och siffersymbolik och visar hur vi kan använda numerologin som redskap på vägen mot en större självkännedom. Annika förklarar betydelsen i vårt födelsedatum (inkl. folkbokföringsnumret) och vårt födelsenamn.  Boken innehåller en stor del från Annikas första bok om numerologi och kan därför med fördel användas av nybörjare inom området.

   Annika Langlé är färg- och numerologiterapeut.  Hon har arbetat med numerologin sedan mitten av 70-talet och har tidigare skrivit boken Ljus och färg som helande kraft."

Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 13:45

...har det väl funnits en del diskussioner kring men det troliga är att de härstammar från 1300-talet. De har använts både för kortspel och man brukar då kalla dem mer för tarok men också för at spå med. Jag har själv en del tarotkortlekar och har spått personer som menar att jag verkligen har gåvan/förmågan. Men många lekar är också oerhört vackra och skulle kunna vara ett samlarobjekt med de ofta fantasifulla och färgstarka bilderna.


Talet 14 enligt tarot. Det kan nog variera något i olika lekar men den speciella symbolen brukar ändå (oftast) ha samma betydelse.


Det finns en hel del att läsa om tarot på Internet, bl.a här.



  

Av Gudinnan Magicum - 14 februari 2010 11:40

...har jag skapat idag.  Att välja kategorier i det allmänna är inte helt lätt då jag inte tycker att det passar in på något alls egentligen. Jag fyllde i religion och debatt men detta stämmer kanske inte helt och hållet faktiskt. Detta vill jag se som en spännande "resa" som jag hoppas att jag får "medresenärer" till.  Har inte heller bestämt mig för om jag skall lösenordsskydda bloggen, delar av den eller ha den helt öppen. Men det kommer nog att bli som jag känner för allteftersom.


Jag kommer att skriva om upplevelser som nog många andra skulle kalla för "övernaturliga" men som har blivit allt vanligare för mig.  Sådant som t.ex numerologi, tarot och astrologi kommer att ta en rätt stor plats här.  Allt som kommer för mig och sådant som är intressant kommer jag att ha med här.  Det blir säkert bilder också, både egna foton och annat som jag kan hitta. Då fotografering är ett stort intresse kommer det att kännas helt naturligt att publicera eget material. Det finns onekligen många motiv som skulle kunna anses 'gudomliga'.


Jag kom i kontakt med numerologi och tarot i någon gång i mitten av 80-talet tror jag. Det var en terapeut som började prata om åtminstone tarot-korten och på den vägen är det.. Har fått en hel del hjälp och stöd av främst numerologi.



Lämna gärna en kommentar eller skriv något i min gästbok eller både och.  Är det något positivt kommer jag att publicera det. Vill hela tiden utveckla min nya blogg.


Jag vill förstås använda mina egna ord men en del viktiga ord och uttryck som utgör en sorts bas för numerologin kanske blir svåra att undvika.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards