Alla inlägg under oktober 2010

Av Gudinnan Magicum - 23 oktober 2010 10:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (23) med månadens (10).

 

Här kommer alltså sexan från 33.

 

 

Du som är född den 23 oktober har antagligen ett speciellt människointresse. Kanske just med tanke på att du använder både din känsla och intuition kan du förstå och ibland även påverka människor på ett särskilt sätt.
På grund av det och din iakttagelseförmåga är det möjligt att du skulle kunna syssla med det som har att göra med människans kropp och själ. Kanske kan du skriva eller undervisa. Du har en inneboende stolthet och vill verkligen få uppskattning för det du gör. Se i så fall till att försätta dig i situationer där det är möjligt. Det är troligt att du agerar med stort engagemang och intensitet.

 

Du vill nog gärna hjälpa och ställa upp men det måste ske med glädje, inte av tvång.

 

Det är viktigt för dig att ha en struktur i ditt liv och kunna bygga något från grunden.

 

 

Personer som är födda den 23 oktober:  Gummo Marx (amerikansk skådespelare, en av Bröderna Marx),  Ulrik Neumann (dansk kompositör, sångare och musiker (gitarrist), Bengt Haslum (svensk sångtextförfattare, författare, översättare och programledare i radio),  Pelé (brasiliansk fotbollslegend),  Kim Larsen (dansk musiker, sångare i Gasolin),   Martin Luther King III, amerikansk samhällsaktivist och äldste son till Martin Luther King, Jr.),  Thomas Di Leva ( svensk musiker).

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 6 och 33.


Av Gudinnan Magicum - 23 oktober 2010 09:30

...motsvaras i Tarot av Döden.


Skorpionen lämnar verkligen ingen oberörd. Det rör sig om en kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt.


Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen.


Planeten Pluto styr över Skorpionens tecken. Det ger sig tillkänna bland annat genom ett stort kontrollbehov. Skorpionen är viljestark och vill helst ha distans till omgivningen och kontroll över sin livssituation. Skorpionen är känd för att alltid ha en dold reservplan, och får ofta ett liv med spännande möjligheter och dramatiska vägskäl!


Döden som tarotkort har oftast ingenting med den fysiska Döden att göra.  Det handlar mer om att "döda" något gammalt och börja på något nytt.  En nystart helt enkelt.

 

Kortet är från Tarot of the Celtic Fairies.

 

 

  

Av Gudinnan Magicum - 23 oktober 2010 00:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Gudinnan Magicum - 22 oktober 2010 11:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (22) med månadens (10).

 

Här kommer alltså femman från 32.

 

 

För dig som är född den 22 oktober är mycket energi här fördelad över känsloliv, tankar och din praktiska sida. Antagligen kommer du att uppleva att din energi rör sig som ebb och flod. Det är som det ska. Du har ett stort behov av att vara aktiv och prestera men även att då och då dra dig in i dig själv för tankar och känslor, helt enkelt för att komma i fas med ditt inre. Det är nödvändigt för dig att finna lugn för kropp och själ då och då om du ska kunna upprätthålla balansen i ditt intensiva liv. Du kan klara så mycket, försök att få distans till dig själv och inse att man inte är det man presterar.

 

Du kan få uppleva en hel del förändringar mycket tidigt och kan behöva anpassa dig till dem i olika sammanhang.  Kanske flyttar du och reser du en del i ditt liv.

 

Det är viktigt att du tänker positivt och optmistiskt - allt blir så mycket lättare då.  Du skall ju sprida dina talanger vilka de än är-

 

 

Personer som är födda den 22 oktober: Doris Lessing (brittisk författare, mottagare av Nobelpriset i litteratur 2007),  Tim Leary (amerikansk författare, psykolog och drogförespråkare), Bengt Järrel (svensk regissör, skådespelare och sångare),  Catherine Deneuve (fransk skådespelerska), Agneta Fagerström-Olsson (svensk regissör, producent, manusförfattare och fotograf), Ulrike Maier (var en österrikisk alpin skidåkare).



Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal 5.


Av Gudinnan Magicum - 22 oktober 2010 00:15

Dagens kraftdjur är en krokodil och en uggla.


--- Dagens änglar är Azrael och Sachiel - Skördens och välståndets visa ärkeängel, som låter sina blå ljustrålar lysa för att skänka mig alla de goda ting som jag önskar och behöver.

Av Gudinnan Magicum - 21 oktober 2010 10:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (21) med månadens (10).

 

Här kommer alltså fyran från 31.

 

 

För dig som är född den 21 oktober är kunskap och utbildning något du sätter stort värde på. Människor är också intressanta för dig, både på vänskapsnivå och för att det intresserar dig att försöka förstå hur vi är och fungerar.
Använd gärna din fantasi på ett skapande kreativt sätt där den kan ge dig förbättrade uttrycksmöjligheter.
Det är mycket möjligt att du har en bra röst. Inte nödvändigtvis för sång, men kanske kan den användas i yrkessituationer där den accentuerar det du säger eller får människor att lyssna på dig mer intresserat. Den kanske kunde vara ett bra arbetsredskap.

 

Du planerar nog en del och lämpar säkert inget åt slumpen.  Du ägnar nog rätt mycket tid åt att skriva listor./ Du har säkert rätt så bestämda åsikter om hur saker och ting skall vara.

 

Samarbete och rytm är viktiga begrepp för dig. Se dina känslor som en resur och inte som en utmaning.

 

 

Personer som är födda den 21 oktober: Dizzy Gillespie (amerikansk jazztrumpetare och orkesterledare),  Jerry Lewis (amerikansk republikansk politiker, kongressledamot 1979–.),  Butch Miller ( nyzeeländsk skådespelare; wrestlingbrottare.), Benjamin Netanyahu) israelisk premiärminister 1996–1999, 2009-.), Mikael Dubois (svensk skådespelare och komiker).

 

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 4.


Av Gudinnan Magicum - 21 oktober 2010 00:15

Dagens kraftdjur är en spindel och en elddrake.



Dagens änglar är Metatron och Shamshiel.





Av Gudinnan Magicum - 20 oktober 2010 10:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (20) med månadens (10).

 

Här kommer alltså trean från 30.

 

 

Du som är född den 20 oktober präglas av stor känslighet i din personlighet. Du kan säkert vara praktisk men det är kanske inte ditt starkaste drag.
Det kan ta tid att uttrycka det du vill. Du kan ha svårt att gå rakt på sak för det är viktigt att det du säger verkligen förstås på rätt sätt av omgivningen. Du kan passa i många sammanhang där man har nytta av detaljkunskap för exakthet är viktig för dig. Kunskap och utbildning är bra för dig då det ger dig ökat självförtroende, men det är inte alls säkert att du har lust eller ambition att skaffa den.
Du gillar att samarbeta med andra, och kan behöva det både för att få en viss uppbackning och avlasta ditt eget ofta stora ansvarsområde. Det är viktigt att du får samverka med människor som du känner för och kan uppleva gemenskap med. Du kan vara en verkligt bra vän och partner.

 

Du har nog många intressen och det blir lätt så att du splittrar upp dig på för mycket. 

 

Kanske du har en tendens att tycka att allt som du säger är det enda rätt.  Försök att vara lite mer lyhörd för andras behov. Du bör ju annars ha förmågan att kunna se på saker och ting ur flera perspektiv.

 

Det är viktigt att du lär dig att stå på egna ben och fatta självständiga beslut.

 

 

 

Personer som är födda den 20 oktober: Michiko (japansk kejsarinna), Jerry Orbach (amerikansk skådespelare),  Wanda Jackson (amerikansk sångerska), Elfriede Jelinek (österrikisk författare, mottagare av Nobelpriset i litteratur 2004),  Snoop Dogg (amerikansk hiphop-artist), Stefan Nystrand  (svensk simmare).

  

  

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 3.




Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards