Alla inlägg under maj 2010

Av Gudinnan Magicum - 21 maj 2010 18:27

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 21 med månadens (5).





Här kommer alltså åttan från 26.


Du som är född den 21 maj är social och har ofta "många järn i elden".


Du värderar nog kunskap och utbildning högt. 

Du mår bäst när du får använda dig av din fantasi och hitta olika sätt att uttrycka dig på.


Det är möjligt att du har en bra röst men inte nödvändigtvis för sång.  Kanske du föreläser eller håller kurser där andra får uttrycka sig i tal och du hjälper dem där.


Samarbete är viktigt men se upp så att dina känslor inte utmanar dig.


Här finns mycket ambition och visst kan du arbeta hårt för att nå dit du vill.  Men det kan också finnas en tendens att bli dominant ibland i nära relationer. Tänk på att det inte handlar om en "tävling" - du behöver inte vinna alla argumentationer.


Personer födda den 21 maj: Lille Bror Söderlundh (svensk vissångare och tonsättare), Björn Ranelid (svensk författare), Staffan Hallerstam (svensk skådespelare som sadlade om till läkare), Marit Bergman (svensk sångerska), Ulf Björlin (svensk dirigent och tonsättare, arrangör av filmmusik), Kay Pollak (svensk filmregissör).


Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 8.

Av Gudinnan Magicum - 21 maj 2010 13:05

...(kan ha lite olika namn i tarotkortlekar, t.ex De älskande) motsvaras av Tvillingarna inom astrologin.


Du som är född i detta tecken kan ha en kärleksfull attityd till omvärlden, men kan också vara ombytlig. Du nöjer dig ofta inte med "det lilla" utan vill ha mer än ett arbete, kanske det kan bli problem i nära relationer då du kan vara ganska ombytlig.  Du har en tendens att "vända kappan efter vinden". Envis kan du också vara, men en lojal vän när man väl har lärt känna dig.


Är du född i maj kan du nog vara mer "föränderlig" än du som är född i juni. Men junifödda kan vara mer familjebundna.


  


Det här kortet är från Forest Folklore Tarot och har med New Forest i södra England att göra.



Av Gudinnan Magicum - 20 maj 2010 13:24

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 20 med månadens (5).





Här kommer alltså sjuan från 25.


Du som är född den 20 maj är nog ganska känslig, mer än du inser själv. Du kan absolut bli en bra diplomat och kan se saker från två håll. Men låt inte dina känslor utmana dig utan använd dem på ett förnuftigt sätt och du kan komma så långt som du vill.


Du är nog något av en filosof och "iakttar" och studier kan nog vara något som attraherar dig. Kanske forskning på högre nivåer.


Du bör sprida dina talanger och tänka positivt och optimistiskt.


Personer födda den 20 maj: Moshe Dayan (israelisk militär och politiker), Ingvar Kjelsson (svensk skådespelare; gift med skådespelerskan Meta Velander), Liselotte "Lotta" Neumann (svensk proffessionell golfspelare), Andreas Lundstedt (svensk musiker; sångare i Alcazar).

Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal är 7.

Av Gudinnan Magicum - 19 maj 2010 18:26

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 19 med månadens (5).





Här kommer alltså sexan från 24.


För dig som är född den 24 maj är det bra att hålla dig aktiv och använda all den energi du har. Din personlighet kräver plats att expandera och har också behov av förändringar. Hemmet och familjen är av stor betydelse för dig, men även i hög grad de nära vännerna. Ditt sätt att uppförstora känslor kan försvåra en del för dig. Du kan vara intresserad av konst och musik, och ha stort utbyte av det. Du är troligen praktiskt lagd och kan vara hälsointresserad.


Du kan känna en utmaning i att ha en viss struktur i ditt liv och att bygga från grunden.


Du kan ha en dragning åt det dramatiska, och kan behöva en kreativ kanal att få ut dina känslor. Kanske genom teater eller musik - och kanske du har en fin röst, oavsett om du använder den för sång eller tal.


Personer födda den 19 maj: Carl Billquist (svensk skådespelare), Michele Placido (Italiensk skådespelare, manusförfattare och regissör), Per Holmberg (svensk skådespelare), Jenny Berggren (svensk sångerska), Stefan Nykvist (sångare i dansbandet Larz-Kristerz från Älvdalen).


Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal är 6.

Av Gudinnan Magicum - 18 maj 2010 13:08
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Gudinnan Magicum - 18 maj 2010 11:27

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 18 med månadens (5).





Här kommer alltså femman från 23.


Du som är född den 18 maj får nog vara med om en hel del förändringar mycket tidigt. Du kan få lära dig att ta ansvar genom att kommunicera med andra och kanske genom resor.


En del osäkerhetsmoment får du säkert räkna med också. Du ogillar begränsningar och vill helst vara "där det händer" och det är viktigt för dig att ha en viss struktur i ditt liv.


Du som är född den 18 maj  kan nog ha många krav och förväntningar på dig redan från början.  Det kan också finnas något dramatiskt över dig.


Det är verkligen inte omöjligt att du får resa en del, både privat och i jobbet, kanske långt också.


Du kan säkert ses som en ledare inom många områden och detta vare sig du vill eller inte.


Personer som är födda den 18 maj: Nanne Grönvall (svensk sångerska), Johannes Paulus II (polsk påve), Dirch Passer (dansk skådespelare och manusförförfattare), Lena T Hansson (svensk skådespelerska).

 


 Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal är 5.



Av Gudinnan Magicum - 17 maj 2010 17:15
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Gudinnan Magicum - 17 maj 2010 11:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 16 med månadens (5).





Här kommer alltså fyran från 22.


Detta dubbeltal symboliserar olika former av grundläggande.


Detta är ett "högenergital" och du som har detta dubbeltal kan få god utdelning. Men samtidigt krävs det mycket av dig. Det är viktigt att handla klokt och med gott omdöme om inte  energin ska "spåra ur". Det är bra om du kan vara uthållig och ha tålamod, då kan du bli en bra inspirationskälla och komma långt. Men så upp så att du inte blir för "skrytig"och tror att allt som DU säger och gör är det enda rätta.  Kanske det i så fall mest handlar om att du vill "hävda dig" på något sätt.


Annars kan du ha stora visioner, mycket företagsam och kunna jobba storskaligt, kanske som egen företagare eller på andra sätt vara en ledare.


Du som är född den 17 maj kan vara mycket ambitiös och verkligen kunna arbeta hårt för att nå ditt mål. Det är viktigt att du hittar en nivå som passar dig och använder ditt sunda förnuft.


Du skall sprida dina talanger, vilka de än är men splittra dig inte.


Personer födda den 17 maj: Birgit Nilsson (svensk operasångerska, sopran), Anna Sundqvist (svensk skådespelerska, sångerska och revyartist), Lottie Ejebrant (svensk skådespelerska), Qusay Hussein (Saddam Husseins näst äldste son).

Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal är 4 och 22.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards