Alla inlägg den 16 mars 2010

Av Gudinnan Magicum - 16 mars 2010 11:07

 Resursschemat ger en bra vägledning om de möjligheter man har eller inte har när det gäller olika områden.  Schemat består av alla komponenter som ingår i Namntalet, dvs. hela namnet. Men här granskar vi de särskilda bokstäverna - siffrorna och delar in dem i var för sig i de områden som de tillhör.. Ettor för sig, tvåor för sig etc.


Det är vanligast att siffrorna i vårt namn innehåller:


Mest femmor, ettor och nior,


Minst sexor, sjuor och åttor,


som innebär att ett, fem och nio mer sällan fattas, medan sex, sju och åtta oftare gör det.


En kort uppställning över vad resurserna ger oss för karaktärsdrag:


1. Viljestyrka, initiativtagande, förmåga att leda.

2. Förmåga att samarbeta, sinne för detaljer, känslosamhet.

3. Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, påhittighet. iver.

4. Uthållighet, praktiskt sinne, koncentrationsförmåga.

5. Vill ha förändringar, utveckling, intresserad av människor.

6. Ansvarstagande, idealism, uppskattar det som är vackert.

7. Söker kunskap, har fallenhet för det analytiska och ett granskande sinnelag.

8. Organisationsförmåga, effektivitet, pondus.

9. Öppenhet, tolerans, starka känslor.



 

Karmaläxor


När en siffra inte finns med  i resursschemat kallas den karmisk eller rödflaggad. Den vill då visa på sådant som vi bör jobba lite extra med. Den vill tala om för oss  att vi genom olika erfarenheter skall få mer förståelse etc.


Karmaläxa 1 


Här behövs övning i att fatta beslut och bli mer självständig. Det är faktiskt något som kommer att krävas av dig under ditt liv. Var inte överdrivet försiktig utan ta själv ställning och agera. Du kanske inte själv tycker att du har någon framåtanda men det är viktigt du visar att du är handlingskraftig. Vänta inte för länge med saker och ting!

 

Karmaläxa 2


Det är viktigt för dig att inse att även andra kan vara känsliga. Bli mer lyhörd och samarbeta med andra! Inse att det kan vara bra att jobba ihop med andra människor. Visa också att du bryr dig!


Karmaläxa 3


Du måste försöka övervinna din rädsla för sociala sammanhang och där du måste uttrycka dig på något sätt. Försök inte efterlikna andra utan inse att vi alla är unika varelser.  Var inte för allvarlig utan släpp in skratt och glädje i ditt liv.


Karmaläxa 4


Att ha disciplin till sig själv är vikigt och rutiner behöver vi men att lagom är bäst. Tålamod är många gånger en viktig ingrediens i livet. Lär dig också att inte vara alltför kritisk och bli mer tolerant.


Karmaläxa 5


Var inte rädd för förändringar. De behövs för vår utveckling. Ta och fundera över vad du är rädd för. Du måste kunna anpassa dig till det som är nytt, oavsett om det handlar om idéer, trender, människor eller platser.


Karmaläxa 6


Så länge som du försöker komma undan ansvar kommer det att känns ovanligt tungt för dig.  Du måste inse att det skall finnas en mening med att ställa upp och inte ses som något du bara måste.  Då kommer du att känna dig behövd och andras förväntningar på dig kommer inte känns svåra och du kan finna en källa till glädje i familjerelationerna.


Karmaläxa 7


När du har förstått vad som gör dig rädd och osäker och istället göra något positivt av dina farhågor. När du känner mer tillit till dig själv och förstår att du kan mer än du tror kan du verkligen leva det liv du vill.  Det skulle också vara bra för dig att gå in djupare inom något specialområde.


Karmaläxa 8


Det blir nog så att du själv ta hand om dina affärer, vare sig du vill eller inte.  Du måste lära dig att ta egna beslut och att ha en viss pondus.  Du måste också lära dig att säga ifrån.  Att handskas med pengar och att lyckas i livet kan ta tid men det går snabbare för dig om du tar itu med detta på ett tidigt stadium.


Karmaläxa 9


Du måste lära dig att bli mer förstående och medkännande då själupptagenhet inte är något som passar in i din inkarnation.  Engagera dig mer i andra, vad du själv vill måste komma i andra hand.  Du måste känna mer för andra först.  När du har lärt dig att vara förlåtande, tolerant och medkännande kommer du att se hur mycket du egentligen har att ge.




 

Karmasumman

 

Slå ihop summan av dina karmaläxor (om du har flera) och jämför dem med den summa som du får här. (Börjar med 3, eftersom den inte kan bli lägre än så).

 

 



Karmasumma 3



Du har en stark inre önskan om att få skapa något och att göra saker och ting vackra. Skaparkraaten har antagligen tryckts undan tidigt i ditt liv.  Visst är du social, påhittit och har stor fantasi men du kan till viss del sakna kontroll över dina känslor och detta kan vara en stötesten för dig så att du inte riktigt kommer till din rätt.


Antagligen kommer du att få tid att pröva dig fram tills du finner det som känns rätt för dig att ägna dig åt.



Karmasumma 4



Du har mycket bestämda åsikter om hur saker och ting skall vara. En viss pondus är nog ett av dina kännetecken. När du känner dig utmanad av olika omständigheter kan du reagera med trots och vrede.  Trots att du är aningen "fladdrig" har du lätt för att rätta dig efter enformigt vardagsarbete och är mycket solidarisk.


Karmasumma 5



Du är mycket effektiv och har ofta "många järn i elden". Du är mycket impulsiv och temperamentsfull och detta kommer främst till uttryck när du stöter på någon form av motstånd. Du kan komma väl långt med din vetgirighet ochå får du ta och och fundera över vad frihet egentligen är.


Karmasumma 6


 

Det är så att du själv försätter dig i positioner du kan ställa upp för människor på olika sätt. Det är viktigt för dig vad andra tänker och tycker. Du både behöver och får tillfällen att gå in djupt i en vänskapsrelation. Hemmet och familjen kan betyda mycket för dig. Makt och rikedom är nog inget du strävar efter.




Karmasumma 7



Du har väldigt djupa känslor, möjlgen kan du ge intrycket av att vara mycket bildad, emellanåt också ironisk. Antagligen har du en hel del fingertoppskänsla som du kan dra nytta av om du tagit lärdom av dina inåtvända perioder. Du kan ha problem med att både var känslig och förnuftig på en och samma gång.

 

Karmasumma 8



Här finns framåtanda, men du vill inte alltid arbeta så att det är tillräckligt. Du kan verka säker på dig själv men ibland kan det vara för att du inte vill visa att du inte behärskar situationen. Du kan ha problem med auktoriteter, du kanske skulle jobba dig förbi dem? Du måste lära dig att att det inte är skrämmande att människor ser dig som du är.


Karmasumma 9



Farhågor av emotionellt slag kan sätta käppar i hjulet för dig så att du får svårt att nå den trygghet du letar efter. Här kan det finnas en inre känsla av ensamhet. Att tänka globalt är av stor betydelse för dig, många människor kommer att passera revy i ditt liv. Var mottaglig och utåtriktad.



Karmasumma 10



Du har stora visioner och är mycket engagerad och lätt att få framgång med det du gör. Trots det är du mycket rätt för att misslyckas, antagligen pga. någo du varit med om tidigare, antingen i det här livet eller tidigare. Tro på dina förmågor och utveckla dem. Andra kan lätt bli inspirerade av dig.



Karmasumma 11



Det är möjligt att du under det här livet skall visa upp dina färdigheter inför större grupper av männisior. Dina färdigheter, och främst din intuition har inte utnyttjats helt och hållet tidigare. Du måste vara tålmodig i din utveckling och tänka på ett inspirerat och idealistiskt sätt.


Karmasumma 12



Du har mycket starka känslor och detta beror till viss del ihop med att du är så rädd för att förlora något. Det ser ut som om du ofta får ställa upp för andra och offra en del.  Det är högst troligt att du på något sätt kommer att kunna dra nytta av dina erfarenheter. Du måste lära dig att säga ifrån och att bli så överdramatisk. Var inte heller rädd för att känna att du blir omtyckt.




Karmasumma 13



Din relation till ditt arbete betyder mycket i den här inkarnationen. Du skall inte ge upp och undvly inte ansvar. Visa hänsyn till andra i sitationer som rör arbetet, men håll inte tillbaka din egen framåtanda. Ha en positiv inställning till ditt arbvete, i synnerhet om du emellanåt är med om besvikelser som du inte har väntat dig, de går alltid över. Du kan vinna mycket på att öpna dig lite mer känslomässigt.




 

Karmasumma 14


                     

Du lever till viss del efter sociala regler och dras mellan ditt behov av frihet och behovet av att känna dig trygg. Du är mest lyckosam när du arbetar tillsammans med andra, men du måste jobba med ditt tlamod. Du är sannolikt att din personlighet kommer att utvecklas mycket den här inkarnationen, kanske till ett läge där din syn på livet kommer att utvidgas på ett genomgripande sätt.




 

Karmasumma 15


                           

Ditt känsloliv är mycket rörligt och orättvisor är något som du blir starkt påverkad av. Du verkar nästan ha ett slags "tvångsmässigt behov" av att ställa upp för anda. Vad är det som gör att du offrar digf så? Är det så att du har undermedvetna skuldkänslor, ev. från en tidigare inkarnation? Det är inte fel att hjälpa andra men du skall göra det med glädje och inse att gammal skuld inte har någon plats i det här livet.



 

Karmasumma 16


                         


Du ger intryck av att vara mycket bildad och det intellektuella har nog en stor plats i ditt liv. Det är nog så att du omedvetet hela tiden förväntar dig att du skall bli besviken. Någon gång i ditt liv kommer du att märka att det är någon sorts kännedom som du saknar. Den här inkarnationen går mycket ut på att du skall få användning av din instinkt och du tvingas till att känna tillit.


 

Karmasumma 17


                      


Du har mycket styrka och energi inom dig och detta skall du dra nytta av på ett positivt sätt. Förste delen av ditt liv kommer nog att upplevas negativt, innan du har mognat och fått tillförsikt och känner dig mer optimistisk. Du kan svårt för personer med pondus i din omvining, eftersom du inte tycker om när någon säger till dig vad du skall göra.



 

Karmasumma 18


                                

Du har mycket starka känslor som verkar ha svårt för att "komma ut" och därför kan göra att du drabbas av inre spänningar. Kanske du ger för mycket utan att känna att du får något tillbaka. Har du kanske svårt för att begränsa dig? Du måste stärka ditt ego och försöka se livet precis som det är. Någon gång i ditt lv är det sannolikt att du kommer att bli intresserad av någon sammanslutning som har sin grund i andlighet eller filosofi.




 

Karmasumma 19


 

 Du kan komma att stöta på människor som har en mycket stark vilja, både i din nära omgivning och på arbetet. De kan både utmana och ifrågasätta dig. Du måste hitta en balans mellan dina behov av trygghet och frihet.  När det gäller arbvetet är du mest lämpad för ett där det händer mycket hela tiden. Ibland måste du kanske ta och stanna upp och tänka över vart du är på väg.



 

Karmasumma 20


                          


Var inte rädd för att göra fel och ta det lugnt om du hamnar i större sociala sammanhang. Du är nog mycket känslig, ev. med en orolig personlghet. Se up så att du inte blir kritisk mot andra människor, lägg dig inte i för mycket. De måste få leva och på tro på det de vill.



Karmasumma 21


                         


Du är mycket ivrig och saknar tålamod att gå vidare i din uveckling. Kanske har du en önskan om att göra verklighet av eller göra klart något betydelsefullt under inkarnatinen, men det är inte alls säkert att du riktigt vet vad det är. Det är dock mycket betydelsefull att du delar med dig av din klokhet. Dra också nytta av dina visioner och gå med på förändringar.


 

Karmasumma 22


                         


Försök att forma ditt liv på det sätt du vill. Kanske har du mindervärdeskomplex som du skulle försöka bli av med. Du får många tillfällen att klara av svårigheer innan de för för stora proportioner. Du kan ocks vara mycket uthållig och det kan säkert vara en stor tillgång i din karriär.


 

Karmasumma 33




Du är mycket känslig och det är nog en bidragande orsak till att du vill göra så mycket när du ser orättvisor och lidande. Försök att samla tankarna på sådant som du faktiskt kan klara av och du skall se att detta ger mer effekt och du blir det stöd du är här för att vara.



 

Energitalet


Den siffra som det finns mest av i resursschemat, alltså i hela namnet, kallas för Energitalet. Den brukar också bl.a kallas för drivkraften, eftersom den berättar vad som driver oss i livet. Det är alltså en slags inre kraft som får oss engagerade och agerar.


Några nyckelord:


1: Energi, ledarskap

2: Samarbete, känslighet

3: Kreativitet, optimism, splittring, humor

4: Självdisciplin, envishet

5: Förändring, anpassning, nyfikenhet

6: Konstnärlighet, huslighet, ansvar

7: Selektivitet, värdighet, perfektionism

8: Effektivitet, gott omdöme, materialism, ´pondus

9: Medkänsla, stora visioner, överkänslighet, konstnärlighet.


      

     

  

                           



  

   


   

                            


Av Gudinnan Magicum - 16 mars 2010 10:43

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 16 med månadens (3). Här kommer ettan från 19.  Du som är född den 16 mars visar nog inte altid för din omgivning vad du känner innerst inne och kanske därför lätt kan bli missförstådd. Du kanske har "en något filosofisk läggning" och vill helst gå din egen väg.


Du kan nog ge sken av att vara "lite dramatisk" ibland.


Du vill nog gärna ge råd, kanske på ett andligt sätt ibland också. Vill nog gärna vistas ute i naturen och musik, litteraur och konst kan höra till intressena.


Personer födda den 16 mars: Patricia Nixon (var en amerikansk skådespelerska och hustru till Richard Nixon), Nancy Wilson (amerikansk sångerska), Ulf Malmros (svensk regissör, manusförfattare och klippare), Susanne Ljungskog (svensk cyklist, mottagare av  Svenska Dagbladets Guldmedalj 2002).


Läs gärna andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal 1.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards