Alla inlägg den 17 mars 2010

Av Gudinnan Magicum - 17 mars 2010 17:15

Man utgår från att siffrorna kan indelas i fyra olika medvetandeområden: det fysiska, mentala, emotionella och det intuitiva.


De siffror man får när man har räknat ihop alla från respektive plan visar hur vi handskas med våra resurser och hur vi fungerar i livet.


Till det fysiska hör siffrorna fyra och  fem som har med det praktiskt och påtagliga att göra. Det som man kan uppleva med hjälp av sina sinnen.


Till det mentala hör siffrorna ett och åtta som har med önskan och ambitioner att göra, att tänka förnuftigt, kunna kontrollera det praktiskta men till viss del även känslorna.


Till det emotionella hör siffrorna två, tre och sex som talar om vad känner, kreativitet och de relationer man har.


Till det intuitiva hör siffrorna sju och nio som beskriver det vi inte känner till, det som vi vill ta reda på, det undermedvetna. Sjuan med hjälp av analytiskt tänkande och nian med hjälp av sina känslor och instinkter.


 

Fysiskt plan

1  Du är mycket effektiv, en bra ledare och kan vara en förebild för andra. Det är viktigt för dig att röra  på dig.  Du kan jobba mycket hårt för att nå ditt mål när du vill. Du har en extra stark personlighet om ettan kommer från 10.

 

2  Du tror sällan på dig själv. Du måsta ha stöd när du skall fatta beslut.  För stort ansvar och stora arbeten skrämmer dig.  Du har dock sinne för detaljer men kan ta ut din ängslan i förskott.


3  Expressivt beteende. Kan ge glans åt vardagen med din uppfinningsrikedom för att slippa se verkligheten som den är.  Visar ofta på någon form av konstnärlig begåvning i ditt arbete. Kan ha "för många järn i elden".

 

Kan arbeta hårt och uthålligt för ett mål i sikte, och för att göra ett bra jobb. har god koncentrationsförmåga. Du är praktisk, noggrann, allvarlig, ofta mycket envis.

 För dig är det en nödvändighet att ha kontakt med människor. Du är hela tiden i gång med något och kan säkert ge intryck av att vara rastlös i ditt sätt att leva. Om du ser att det finns någon mening och ideologier bakom kan du vara bra på att "sälja". Du har också lätt för att styra och ställa med din omgivning.

6 Du vill gärna stötta andra och ta ansvar. Kan ge råd och ställa upp på flera sätt, antingen på ett påtagligt sätt eller indirekt. För dig är sådant som är vackert och harmoniskt viktigt för dig och du har visioner.

 Du sållar och du kan kräva en hel del när det handlar om dem du umgås med. Det är viktigt att du får lugn och ro och något slags utrymme. Du kan ge intryck av att vara lite tillbakadragen och stolt. Du går ofta in med liv och lust när det är något som intresserar dig.


8   Du är företagsam.  Du skall helst befinner dig i sammanhang där det finns många människor inblandade och större system. Det är ju viktigt för dig att ha mycket att säga till om men du behöver samtidigt andra för att nå dit du vill.

 

  I din vardag använder du dig av din "fingertoppskänsla" och dina starka känslor. Du håller ofta till i sammanhang där din målgrupp är många människor.



Mentalt plan

1   Du har särpräglade tankegångar. Är snabbtänkt och kan dessutom dra snabba slutsatser

 

 Din känslighet gör att du inte skall ha för mycket ansvar utan att få något stöd. Du har en bestämd uppfattning om hur saker skall vara, men oftast inga problem med lagarbete.  Du är duktig på detta med att ta reda på saker genom att skaffa upplysningar och få insikt

 

  Du borde kunna få användning av din ypperliga påhittighet på ett produkt sätt.  I ditt arbet kan du emellanåt vara mycket egocentrisk men du är en lysande debattör.

 

Du ser resultat genom att förbereda dig noga och vara effektiv. Du är allvarsam, beslutsam, stundtals stelbent när du talar om vad du tycker och tänker. Du bör helst vara egen företagare. Får mycket att fundera på när det handlar om släkt och familj. (Kan ibland jobba med mycket klara ödesperspektiv.).


 

Du är intresserad, har inget tålamod och gillar inte när det blir för enformigt.  Håller på med mycket samtidigt och du ser till att det händer något. När det gäller ditt arbete handlar det för mesta om människor.

 

  Du ställer upp för andra och tar ansvar, för det mesta mer än du faktiskt klarar av men bär det ändå på dinan axlar. Du har en benägenhet att jaga upp dig för nästan allt.  Väldigt mycket känslor måste få plats i dina tankar.

 

7  Du sovrar och iakttar. Du kanske inte visar ens för din närmaste omgivning vad du innerst inne tänker. Inom ditt arbete har du för det mesta något specialområde.

 

  Du arbetar hårt för att bli bekräftad och har en inre värdighet. Är produktiv och arbetsam. Kan tillhöra grupperingar eller föreningar

 

 Dina tankegångar är mer i allmänna ordalag, helst känslomässigt och inte detaljerat.  Du söker dig till samband där du kan träffa många människor av skiftande slag, kanske från andra kulturformer.


Emotionellt plan

1  Du kan vara mycket sensibel, ängslig och nyckfull. I nära relationer kan detta upplevevas som mycket påfrestande.


 Du måste få mycket stimulans, både på det inre yttre planet för att du skall finna din harmoni. Du behöver också få känna och ge kärlek och att bli förstådd. Här finns en stor känsla för rytm och musik och du skall helst inte vara ensam för mycket. Det mår du  helt enkelt intre bra av.


3   Du är mycket påhittig när det handlar om dina känslor. Du måste tänka på att andra kanske inte känner precis som du. Du har en fallenhet för det spontana och konstnärliga. Ha inte för många järn i elden!


4   Du är tjurskallig. Du håller ofta igen dina känslor och kan få humörsurladdningar ibland. Du behöver verkligen ofta få höra att ditt jobb upppskattas.


  Du intresserar dig för vad andra människor känner. Dina egna känslor är också mycket starka, men du är känslomässigt mycket ombytlig. Har för det mesta lätt för att bli fordrande mot andra


 Du har verkligen ett känslodjup och en benägenhet att känna oro för andra.  Duvill vara snäll och tjänstvillig men kan bli fordrande. Skönhet och balans hör till din grundsyn.


  Du stänger ofta in dina känslor och gömmer dem inom dem. Därför måste du finna något skapande för att få ut dem. Du är avvaktande och sållande.


  För dig är det en nödvändigfhet att visa att du är bäst, bara för att det skall vara så. Du har mycket starka känslor och oftast har de någon koppling till yrkesrelationer.


 Du måste få känna dig uppskattad och omtyckt, helst i stora sammanhang.  Du kan agera på ett mycket livfullt sätt. Det är möjligt att du inte  prioriterar nära relationer utan de kan komma i andra hand.


Intuitivt plan

1   Du har visioner, känner dig motiverad och engagerad. Du kan också vara mycket egensinnig, ha en stark vilja och inte lyssna på andra och lära dig av dem.



Du är mycket känslomässig. Dina känslor och åsikter kan gå till ytterligheter.

 

3   Du kan sporra andra, är ofta en god debattör och kan vara konstnärligt begåvad.

 

  Du har lätt för att ombilda dina tankegångar till något praktiskt.

 

 Du förstår utan att riktigt veta var du fått insikten från. Man kan kalla det för en öppen kanal.  Du kan sporra och lära ut med hjälp av din instinktiva uppfattning

 

  Du har både stora och små måttstockar men kan ha svårt för att sätta dina idéer i verket..

 

 Du kan vara mycket bra på att inhämta kunskap och att lära ut. Är pedant. Du behöver hitta ett positivt sätt att avreagera dig

 

8  Du använder dig för det mesta av din "fingertoppskänsla" i vardagen och kan ha en fallenhet åt det djupsinniga.

 

 Du är tankfull och självuppoffrande, Kan ha visioner och genom dem är det möjligt att sporra andra. Om det är så att du har noll på något medvetandeplan innebär det att det lite mer problematiskt att finna en jämvikt när det handlar om just detta, men det är av desto större betydelse att du gör ett försök./Funktionsschemat ger oss med andra ord detaljerade upplysningar om hur vi fungerar på respektive plan, men vi kan också jämställa de olika planen var och en för sig. Var finns det högsta talet? Var ligger den starkaste betoningen? Var finns det lägsta talet? Vilken är alltså vår mest instabila funktion?

---


Här har jag tagit hjälp av böcker av Annika Langlé men har försökt hitta egna ord och uttryck och att använda mig av min egen intuition också. Man varken får/ska eller vill skriva rätt av, i så fall får man helt enkelt citera och tala om att det är precis det man gör.

Av Gudinnan Magicum - 17 mars 2010 17:10

Här presenteras fem "nycklar" till ditt liv och din personlighet. De kan tyckas väga lätt , särskilt de som  inte får så stor plats här, men vid en sluttolkning, kan de vara en betydelsefull vägledning.


Se mitt exempel om den påhittade personen Eva Margareta Skoglund.


Nyckel 1: På vilket sätt använder du dig av de erfarenheter och möjligheter du får? . (Hur lever du ditt liv? (Man lägger ihop summan av siffrorna i tilltalsnamnet). För Eva blir det 1 (av 10). Hennes nyckel är ju en etta och hon leva sitt liv med betoning på den egna viljan, de egna idéerna.  Men man måste som alltid se till helheten då en enda siffra egentligen inte säger så mycket.  Men när man jämför den med åtskilliga andra kan den vara ett viktigt förbindelseelement på vägen till insikt.


Nyckel 2: Vad vill vi huvudsakligen uppnå här i livet? (Skall inte förväxlas med själstalet (vokalerna i namnet) man kan jämföras med den. (Första bokstaven i efternamnet). För Eva blir det ju S som är den 19:e bokstaven i alfabetet. Hon skall använda sin kreativet och de starka känslorna.


Nyckel 3: Hörnsten: Här är det bokstaven  i sig som är av största betydelse. (Första bokstaven i första namnet). Det handlar om vad man bygger sina tankar kring och hur man handlar aktivt.  För Eva blir det alltså E. Här är det grundläggande att vara nyfiken, att kommunicera, utvecklas och att vilja förändra.


Nyckel 4, Första vokal. Vokalerna, som i själstalet, är ju  av oerhört stor vikt. Den beskriver psyket på ett grundläggande sätt. Den första vokalen i vårt tilltalsnamn är mest påtaglig. Är den dessutom betoand och/eller kommer först i namnet är den extra betydelsefull.  Om det är så att tonfallet ligger på en senare vokal kan både dennas och den förstas inflytande märkas. (Första vokalen i tilltalsnamnet). Här blir det alltså E för Eva. Hon kan göra snabba förändringar och vill ha något nytt hela tiden. Speciellt när det gäller de fem sinnena.


Nyckel 5: Beskriver vårt grundläggande sätt att reagera på yttre omständigheter. (Man lägger ihop siffrorna från födelsedagen och tilltalsnamnet). För Eva blir det 4 (12+10/1).

Av Gudinnan Magicum - 17 mars 2010 14:28

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 17 med månadens (3). Här kommer ju tvåan från 20.


Du som är född den 17 mars har nog ett logiskt och kanske lite kritiskt sinne, men du kan nog också se saker och ting från två olika håll.  Det är möjligt att du har intressen för det andliga också. Det är definitivt något du bör bejaka i så fall. Du är säkert ekonomiskt men inte nödvändigtvis snål. Du kanske är intresserad av det som händer på Börsen och det är väl egentligen inom många områden som du engagerar dig i.


Du gillar säkert konst, musik, böcker, och kanske du skriver något själv.


Du är känslig men kanske du inte alltid visar den sidan av dig själv så att det kan lätt uppfattas som att du är "okänslig", rentav dominant.


Personer födda den 17 mars: Sissela Kyle (svensk skådespelare och komiker), Stig Hansén (svensk författare och journalist), Rudolf Nurejev (sovjetisk balettdansör och skådespelare).

Läs gärna andra inlägg där jag skriver om dagens tal 2.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards