Alla inlägg den 20 mars 2010

Av Gudinnan Magicum - 20 mars 2010 11:57

...är den urgamla konsten att ställa ett kinesiskt horoskop




 

 

De 12 tecknen är:


1Råtta - Charm är nyckelordet.  Råttan har lätt för att anpassa sig, är skapande samt har stil och är uppfinningsrik.  "Han" är kvicktänkt men kan också bli skrytsam och snobbig. Kanske vissa skulle kalla "honom" för arrogant ibland.  Ni är nyckfulla när det handlar om ekonomi.  Ni kan ibland utnyttja era vänner för att finna er position så man vet nog inte alltid riktigt vad man har er. Bland er kan man säkert finna framgångsrika matematiker.

2Oxe - Är ståndaktig och metodisk. Ni är jordnära och en del kanske tycker att ni kan vara lite "småtråkiga" pga. av att ni är så praktiska skall man verkligen respektera er.

Ni har lite svårt för att anpassa er till nymodigheter./ Kanske ni inte är så romantiska men kan ha starka känslor för några få utvalda vänner. Ni gillar hellre små sällskap av människor framför stora bekantskapskretsar

Ni har för det mesta stora framgångar i affärer, inte genom att ni är så fantasifulla och tar risker utan mer tack vare ert sinne för logiskt tänkande. Ni är dessutom uthålliga.

Så visst har ni temperament men ni är också kärleksfulla och tillitsfulla.

3Tiger - Ses som en ledare och är mycket tävlingsinriktad. Av dig kan man vänta sig det oväntade. Yrken där ni får bära uniform lär passa er. Tigern är till sitt väsen en symbol för manlighet och vitalitet, vilket har gjort att kineserna ofta är misstänksamma mot kvinnor som är födda i Tigerns år - trots att en Tigrinne-personlighet utan tvekn skulle ha en framskjuten plats i kvinnorörelsen idag.

Ni kanske inte alltid är så diplomatiska utan debatterar nog mer "hätskt" men kan ändå få bra resultat. Kanske beroende på att ni är eller verkar så självsäkra.

I år är det Tigerns år (14 februari 2010 - 2 februari 2011). 

Nyckelord för året: makt, mod, aktion, förändringar, beslutsamhet, viljestyrka, envishet, oberoende, frihet, äventyr och generositet.

 

Det kinesiska nyåret infaller aldrig på ett bestämt datum utan alltid vid andra nymånen efter vintersolståndet. I år infaller alltså nyåret den 14 februari.


4Hare/kanin - Kan tänka mig att många läkare kan vara födda i det här tecknet. Ni är i alla fall  för det mesta bra på att boda både kroppsliga som psykiska besvär.

Ni fogar er också lätt och och är rentav ödmjuka i er strävan efter att undvika alla konflikter. Ni kan verka blyga och beskedliga men när man minst anar det kan ni vara mycket modiga.

Ni anses väl inte direkt utåtriktade utan men blir ändå utsatt för uppmärksamhet då ni brukar befinna er där det händer saker.

5. Drake - Ni älskar det som är exotiskt och annorlunda och den mest yviga och utåtriktade av karaktärerna i den kinesiska astrologin.  Ni är "först ute" när det gäller olika trender, mode etc. och har en speciell och personlig stil. 

Ni är begågade och utrustad med en livlig fantasi. Ni har lätt för att fatta snabba beslut. Men ni är nog inte så uthålliga utan lämnar hellre över till andra att slutföra det ni en gång påbörjat.

Ni kan vara intresserade av det mystiska, övernaturliga och ockulta. Ni kan också föra tur med er, men turen kan också snabbt försvinna när en Kanin dyker upp.

6. Orm - Är Drakens astrologiske följeslagare; Ormens Yin motsvaras av Drakens Yan. Ni är nog mer inställsamma än utåtriktade. Ni har smak för det eleganta framför det djärva när det gäller t.ex färger.

Ni kan ge intryck av att vera mer än ni vill avslöja. Ni gillar egentligen inte lögner men drar er inte för "dubbelspel" om ni skulle hamna i en sådan situation. Ni tycker om skandaler och drar er inte för att förorsaka dem, för att sedan kunna njuta av andras skamliga beteende.

Ni har ett analytiskt sinne och har en fallenhet för forskning och att skaffa er kunskap.  Även upptäcker eller en akademisk bana.  Sällskapliga eller husliga aktiviteter måste nog däremot skräddarsys fö aatt kunna plats åt stark sensualitet.

7. Häst - Du vill gärna slå dig fram här i världen och en karriär som politiker skulle säkert passa dig.  Du är vältalig och gillar verkligen att konversera, men du har kanske inte alltid färdiga idéer och synpunkter.  Du är alltid nyfiken på vad andra människor tänker och tycker och med tanke på att du är lite "egensinnig" kanske du passar bäst ihop med andra hästar.  Du kan "gräva ner dig" i olika bekymmer men travar snabbt vidare igen. 

Men din viktigaste drivkraft är de sociala kontakterna. Du vill gärna framstå som fördomsfri men djupt rotade fördomar kan dock vara svåra att rubba.

8. Får/get - Ditt tecken anses som det mest "feminina" och förknippas med ömhet, omsorger och osjälviskhet. 

Ett av dina drag är att vara diplomatisk och verka "harmlös" och eftersträvar en harmonisk miljö. Du vill helst inte vara någon "ledare" utan föredrar en mer demokratisk ordning där alla får säga sin mening.

Du har en konstnärlig ådra som du bör tillvarata.  Du skulle kunna ha ett yrke inom något hantverk eller kanske musik men det är viktigt för dig att känna dig motiverad.

9. Apa -  Du är påhittig och har ett rörligt sinnelag med en omättlig nyfikenhet. Du kan framstå som en kvicktänkt intrigmakare som alltid lyckas ta dig ur besvärliga situationer.  Du blir aldrig försvarslös och har alltid en massa idéer men skrupler är det dessvärre ofta ont om.

Visst är du omtyckt men du blir ändå aldrig riktigt tagen på allvar.  Denna brist på bekräftelse kan gör dig mycket frustrerad.  Du gillar inte att bli "förd bakom ljuset" så ibland kan du bli deprimerad.  Men om du bara lär dig att umgås med andra på deras villkort - något som kan ta oväntat lång id - kommer den efterlängade respekten och erkänslan av sig självt.

10. Tupp - Tuppen må vara en manlig fågel, men astrologiskt är detta ett av de feminina Yin-tecknen och motsvarar dessutom Apan.  Men Tuppens karaktärsdrag - beslutsamhet, värdighet och självförtroende - är detsamma för bägge könen.

Tuppen är motsträvig på gränsen till aggressiv och skrämmer lätt bort människor som tolkar uppriktighet som oförskämdhet och stil som tillgjordhet.  Det är dock nödvändigt att någon som är så bestämd som Tuppen för att "han" skall kunna göra karriär.

Du har ett sinne för detaljer och kan förena detta med en grundläggande perfektionism. Du har inte mycket till övers för medelmåttor.  Du är också alert. Problem kan däremot uppstå när du tar på dig alltför mycket. Då är det lätt hänt att det som inte är så viktigt försvinner i den stora massan.  Detta inträffar inte enbart i affärer utan även i vänskapsrelationer, då de tysta och tillbakadragna i Tuppens umgängeskrets kan försummas eller glömmas bort.

11. Hund - Du är till din karaktär lojal och ärlig och har humor.  Dessa egenskaper gör att du får lätt att skaffa nya vänner. 

Din konservativa läggning är dock ett minus för dig.  Du härdar hellre ut i en stora problem än gör stora förändringar. 

Du kan ha svårt att anpassa dig till något nytt, och det kan ta lång tid för dig.  Men din vägran att lyssna till "varningsklockor" kan ibland ställa till med problem för dig.  Du kan dock vara en god lyssnare och människor söker gärna tröst hos dig. 

Du är mycket aktiv och gillar olika sorters sporter och evenemang. Så det är viktigt att en ev. partner är lika engagerad - annars kan det lätt bli konflikter.

12. Gris/vildsvin - Du kommer sist av de tovl kinesiska tecknen/djuren och står också som symbol för avslutning och fullbordan. 

Du är egentligen inte speciellt intresserad av att göra karriär utan mer vad den kan ge dig. 

Medan Hunden (Grisens komplementtecken) älskar att gå upp i sina minnen ser Grisen fram emot pensionen.

Grisar är mycket hemkära och sätter familjen i första rummet.  Ni är naturliga och jordnära och ogillar uppvisningar och tillgjordhet. 

Man kan knappast påstå att du är lat och man kan se spår lite överallt av sådant som du har gjort för hemmet t.ex. 

Ni är tyvärr naiva och godtrogna och faller lätt offer för bedragare.

När det gäller yrken är det sådana som har med vård och omsorg att göra som är mest lämpade för er. Annars kan ni ägna er åt något ideellt där ni kan få hjälpa till eller i en mycket god grannsämja.

Då ni är omtyckta har ni ofta en stor umgängeskrets, men kan även bli utnyttjade. Men ni är heller inte långsinta och hyser inte någon agg till någon.


Av Gudinnan Magicum - 20 mars 2010 10:15

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 20 med månadens (3). Här kommer alltså femman från 23.


Du som är född den 20 mars är känslig och har nog inte några problem med att samarbeta och det är troligen också något du gillar. Men du behöver också stöd från andra då och då.  Du kanske har lite svårt ibland för att "ta plats" och det förekommer säkert tidigt en del orosmoln i ditt liv.  Men samtidigt är du nog mycket påhittig och kan vara mycket social och trevlig när du har tid och lust.


Du har ett sinne för detaljer och att utforska saker och det finns absolut något av en "lärare" inom dig. Musik och litteratur kan höra till intressena.


Personer födda den 20 mars: Bosse Parnevik (svensk imitatör och underhållare), Kim Anderzon (svensk skådespelerska), Stig Fredrikson (svensk journalist), Joakim Thåström (svensk punk- och rockikon. Gitarrist och rocksångare), Eva Dozzi (svensk författare, TV-hallåa, programpresentatör med mera.), Katarina Sandström (svensk nyhetsuppläsare SVT Rapport).

Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal är 5.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards