Alla inlägg under september 2010

Av Gudinnan Magicum - 8 september 2010 10:15

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (8) med månadens (9).

 

 Här kommer åttan alltså från 17.

 

Du som är född den 8 september  vill ta livet i egna händer och satsa på det du själv tror på. Det är sällan det småskaliga som intresserar dig utan du tänker mer i de stora formerna vare sig du ger mycket eller tjänar mycket. Den materiella världen är och ska vara viktig för dig och du är oftast stolt över det du har och förverkligar. En filosofisk sida finns som gör att du har mycket funderingar och kanske kan du känna av en slags inre ensamhet. Du kan missförstås av den som inte ser din känslointensitet, ditt goda hjärta och din individualism. Ärlighet och respekt är troligen mycket viktiga värderingar i ditt liv och du kan vara mycket generös.
Du kan både ha visioner och idéer du vill förverkliga och en inneboende kreativitet som gör att du klarar av det. Om du har tolerans och använder ditt goda omdöme, kan ditt liv utveckla sig mycket bra.
Personexempel: (För den 8:e i någon månad)
Elvis Presley, James Dean, Niclas Wahlgren, Mikael Nyqvist, Cornelis Vreesvijk, Marianne Fredriksson, Sighsten Herrgård.

 

Kanske har du andliga intressen också.

 

Du måste lära dig att stå på egna ben och kunna fatta egna beslut.

 

Personer som är födda den 8 september: Antonín Dvořák (tjeckisk kompositör), Peter Sellers (brittisk skådespelare och komiker), Hasse Aro (svensk TV-producent och programledare), Anders Lundin (svensk TV-programledare, komiker och textförfattare), Lars-Åke Wilhelmsson; artistnamn Babsan, Carola Häggkvist (svensk sångerska).

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 8.

Av Gudinnan Magicum - 8 september 2010 09:45

 Dagems första kraftdjur är en ELDDRAKE.  Elddraken sveder jorden när hon passerar och helande blommor växer i hennes fotspår.  Jag skall säga vad jag tycker och prägla varje ny dag med mitt eget unika märke.


--- Minst en gång tidigare har jag dragit det här kortet.


Dagens första ängel är POEIL


---


Dagens andra kraftdjur är en TRANA.  Tranan är helig i Japan, en symbol för hälsa och långt liv och lever enligt myten i tusen år.  Han säger att min hälsa blir god så jag skall inte oroa mig.


-- Min andra ängel för idag är SAFRIEL.



Av Gudinnan Magicum - 7 september 2010 09:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (7) med månadens (9).

 

 Här kommer sjuan alltså från 16.

 

Du som är född den 7 september  har troligen behov av att undersöka, utforska och ifrågasätta idéer och åsikter innan du tar dem till dig. Du funderar och har ett kritiskt sinne. Det är utmärkt så länge du också låter sinnet vara öppet och inte har förutfattade meningar. Du kan vara perfektionist och kanske estet. Det betyder att du kan uppskatta skönhet i det enkla och rena och kan föredra det naturliga framför det konstlade. Naturen kan vara mycket viktig för dig. Musik kan också vara något som du söker dig till.
Det finns här en längtan efter klarhet och frihet som kan göra dig till en sann individualist och sökare. (Inte nödvändigtvis i andliga sammanhang) Du har troligen mycket känslor som inte alltid får så medvetet utrymme i livet och det är inte heller troligt att du medvetet använder din intuition men om och när du gör det kan du antagligen nå stora insikter.
Ensamhet och tystnad bör få ett visst utrymme så att den inre stillheten och klarheten kan växa fram. Du behöver lära dig ha tillit i olika sammanhang och livet kommer att föra dig till situationer där detta krävs mer och mer. Gör dig själv tjänsten att sätta dina ideal till en sådan nivå att du kan nå dit och inte kräver för mycket av dig själv. Yrkesmässigt kan du passa där det krävs ett analyserande sinne och du kommer att kunna skapa klarhet i många sammanhang.
Personexempel: (För den 7:e i en månad)
Robert Wells, Ravi Shankar, James Randi, Vladimir Putin, Elisabeth Söderström.

 

Du kan i vuxen ålder ha svårt för att visa vad du känner innerst inne och detta kan göra att du lätt blir missförstådd.

 

Låt inte dina känslor utmana dig!


Personer som är födda den 7 september: Stig Ossian Ericson (svensk skådespelare, regissör, manusförfattare och författare), Buddy Holly, Gloria Gaynor (amerikansk sångerska), Marie-Agnès Gillot (fransk prima ballerina), Alexander Hansson (svensk bandyspelare).

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 7.

Av Gudinnan Magicum - 7 september 2010 08:15

Mitt första kraftdjur för idag är en myra.





Dagens första ängel är Hamayrod.





Mitt andra kraftdjur för idag är en snöleopard.





Dagens andra ängel är Mumiah.



Av Gudinnan Magicum - 6 september 2010 10:30

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (6) med månadens (9).

 

 Här kommer sexan alltså från 15.

 

Du som är född den 6 september kommer relationer att vara mycket viktiga livet igenom för dig (det betyder inte nödvändigtvis att de alltid är enkla). Vänskap, partnerskap och alla typer av ansvarsrelationer har stor betydelse för, och påverkan på, ditt liv. Du känner starkt och djupt och kan betyda mycket för många. Här finns ett behov att kunna vara till hjälp för andra på ett eller annat sätt. Du har mycket svårt för orättvisor men ogillar egentligen alla slags oharmoniska situationer där det är någon konflikt människor emellan. Det bästa du kan göra är att försöka hjälpa till att skapa den harmoni du söker utan att för den skull lägga dig i eller försöka styra andra människors liv för mycket.
Du har höga ideal. Om du kämpar för något du tycker är rätt kommer du att göra det med stor kraft och din envishet kan komma till uttryck.
Ditt hem kan vara en mycket viktig bas för dig. Det är också viktigt att du där kan få uttrycka och uppleva ditt behov av skönhet och harmoni. Kanske finns även någon artistisk eller kreativ sida hos dig. Färg och form kan ha stor betydelse för ditt liv. Om du har en vital kropp är det mycket möjligt att din röst är harmonisk och klangfull. Många i "6-dagsackordet" kan ha möjlighet att använda sin röst för att uttrycka sig på ett alldeles särskilt sätt.
Kropp och själ är områden som kan kännas viktiga. Hälsa, mat, motion, kropps- och skönhetsvård ligger alla under denna dags energi.
Du kommer att sträva efter att öka skönheten och harmonin i världen, vare sig det sker på ut- eller insidan men du kommer att göra det på ditt alldeles egna sätt i enlighet med dina starka känslor och åsikter.
Personexempel: (För den 6:e i en månad)
Sigmund Freud, George W. Bush, Dalai Lama, Tony Blair, Britt Ekland, Alice Timander.

 

Det är viktigt för dig att vara positiv och optimistisk och att sprida dina talanger vilka de än är.  Tänk kreativt!


Personer som är födda den 6 september: Lillemor Dahlqvist (svensk skådespelerska och sångerska), José Sócrates (portgugisk politiker; landets premiärminister sedan 2005), Louise Hoffsten, Leila K. (Svensk sångerska och musiker).


Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 6.

Av Gudinnan Magicum - 6 september 2010 10:00

 Dagens första kraftdjur är en rödhake.


Dagens första ängel är Azkariel som är Förkunnandets ängel med silvertrumpet och skriftrulle.  Han förebådar länge väntade goda nyheter i mitt liv med familjelycka och festligheter.


--- Jag har fått det här kortet tidigare, i alla fall ett par gånger.


Mitt andra kraftdjur för idag är en vit elefant.



Min andra ängel är Sachluph.  Han är Blommornas och Örternas ängel med vingar som består av tusentals blomblad. Han säger att blommor kommer att skänka mig healing och glädje idag.

Av Gudinnan Magicum - 5 september 2010 10:00

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum (5) med månadens (9).

 

 Här kommer femman alltså från 14.

 

Du som är född den 5 september har stort behov av variation och frihet i ditt liv, kan vara både nyfiken och rastlös. bra om du har möjlighet till omväxling och kanske vidareutveckling av det du gör, annars kan du känna dig låst eller frustrerad och varken du eller omgivningen gillar den situationen. Du kan ha många "bollar i luften" och om ditt arbete inte ger dig tillräcklig stimulans kommer du i högre grad att söka den på fritiden. Kan vara mycket entusiastisk och ha stark utstrålning. Troligen har du både stark mental och fysisk energi. Det är viktigt att du utnyttjar den fysiska genom att hålla dig i rörelse mycket. Både kropp och själ mår bra av det.
Resor kan komma att vara en givande del av ditt liv både på grund av ditt människointresse och intresset för kommunikation i största allmänhet. Kommunikationsbehovet kan göra att du hamnar i yrken där du får sälja, saker eller idéer, eller kanske undervisa.
Personexempel: (För den 5:e i en månad).
Rosa Luxenburg, William Burroughs, Marie Louise Ekman, Tony Irving, Helena Bergström, Freddie Mercury, Lotta Engberg.

 

Du får nog tidigt i livet vara med om en del förändringar som du måste anpassa dig till.  Du får säkert lära dig att bygga något från grunden.

 

Personer som är födda den 5 september: Bojan Westin (svensk skådespelerska; mor till skådespelerskan Suzanne Reuter), Anders Forsslund (svensk sångare och musiker), Michael Keaton (amerikansk skådespelare), Amanda Ooms (svensk skådespelerska och författare),  Frédéric Lenormand (fransk författare), Karin Bjurström (svensk skådespelare och sångerska),

 

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal är 5.

Av Gudinnan Magicum - 5 september 2010 08:45

Dagens första kraftdjur är en stork.


Dagens första ängel är Sabriel - Ärkeängeln för att övervinna utmaningar och han kallas för den strålande. Han hjälper mig att besegra ovanor, missbruk eller skuldproblem.


"Ovanor" har vi säkert alla, missbrukar i ordets rätta bemärkelse gör jag ju inte och ligger inte heller ute med skulder, inte så att det inte är något jag skulle klara av.  Räkningar kommer ingen undan.



Dagens andra kraftdjur är en häger.  Hägern, symbol för den forntida egyptiska Benufågeln som satt på den landmassa som skapades först, säger att det nu är rätt tid att planera resor eller en flytt.


Dagens andra ängel är Sabriel.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards