Alla inlägg under april 2010

Av Gudinnan Magicum - 5 april 2010 10:51

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 5 med månadens (4).


Du som är född den 9 april ses nog mycket som en ledare och du vill säkert också ha en viss struktur.


Du trivs med att  ha mycket att stå i och förändringar har du inte alls något emot. Du är "försäljaren", oavsett om det gäller något mer konkret att sälja eller dina idéer.  Du tycker om människor och att kommunicera och resor hör säkert till dina intressen. Du är verbal och har ett rörligt intellekt och du kan nog inge förtroende när man väl lär känna dig.


Du lever nog ett lite "rastlöst" liv och är alltid i farten på ett eller annat sätt.


Ditt liv kommer att bestå av  många förändringar och på något sätt skapar du flera av dem själv.  Kanske du i perioder av ditt liv tycker att du får ge mer än du får men du kommer att märka att det bara är nyttigt för din utveckling.


Du vill gärna hjälpa andra och ställa upp men du får se till så att du inte ger avkall på din egen personlighet för mycket.  Du kommer ju till din rätt ändå.


Personer födda den 5 april: Spencer Tracy (amerikansk skådespelare), Herbert von Karajan (österrikisk dirigent), Agnetha Fältskog, Colin Powell (amerikansk general, försvarsstabschef, utrikesminister), Anki Lidén (svensk skådespelerska), Lasse Anrell (svensk journalist och författare), Josefin Crafoord (svensk radio- och tv-programledare).

 


Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal 9.



Av Gudinnan Magicum - 4 april 2010 18:49

...och de här bilderna tog jag med en digital kompaktkamera idag på eftermiddagen.


  

Av Gudinnan Magicum - 4 april 2010 10:20

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 4 med månadens (4).


Du som är född den 4 april vill gärna ha en viss ordning eller struktur i ditt liv.  Du planerar säkert noga innan du företar dig något.  Du kan ha lite svårt för att visa dina känslor, något som kan krångla till det för i nära relationer.  Du kan vara lite "fyrkantig" ibland.


Den ekonomiska biten i ditt liv är antagligen av avgörande betydelse för dig.  Du intresserar dig för det som händer på Börsen och ekonomisidorna kanske är bland det första du läser i tidningen. Du är säkert ekonomiskt lagd, men inte nödvändigtvis snål.


Sådant som tolerans och medkänsla är ju inte alls något som kommer av sig självt så detta är något du måste lära dig.  Du kan ibland bli lite väl rak på sak, nästan burdus och tänker dig inte alltid för.


Du måste välja mycket själv hur du vill ha det i ditt liv.


Personer födda den 4 april: Arne Hülphers (svensk musikdirektör, kapellmästare och pianist), Peter Englund (svensk historiker, författare och ledamot i Svenska Akademien, dess ständige sekreterare 2009 --, Jimmy Logan (skotsk-brittisk skådespelare), Thobias Fredriksson (svensk längdåkare),  Edith Södergran (finlandssvensk författare och poet), Anthony Perkins (amerikansk skådespelare).
 
 
Läs även andra inlägg där jag skriver om dagens tal 8.
Av Gudinnan Magicum - 3 april 2010 14:11

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 3 med månadens (4).


Du som är född den 3 april har mycket som intresserar dig och det finns en uppenbar risk att du splittrar upp dig på för mycket.  Du måste prioritera någon av dina talanger, t.ex den artistiska eller den litterära.


Du ger ett vitalt intryck och har mycket fantasi.


Du är social och både du och dina vänner behöver verkligen varandra.


Du kanske inte alltid säger så mycket men kan vara iakttagande.  Kanske det kan vara svårt att komma underfund med dig, för samtidigt som du är verbalt begåvad kan det vara svårt att förstå vad du innerst inne tänker på.  Du vill helst ta reda på saker själv, men gillar inte att själv bli "intervjuoffer".  Men om du t.ex måste till en anställningsintervju vill du vara noga förberedd.  Då kan du själv också ställa rätt frågor till den som intervjuar dig.


Du visar ju inte gärna dina innersta tankar och kanske vid en första anblick kan upplevas som lite "kylig" men det har egentligen mer med din något reserverade attityd att göra.


Personer födda den 3 april: Sixten Ehrling (svensk dirigent), Marlon Brando (amerikansk skådespelare), Doris Day (amerikansk skådespelerska och sångerska), Eddie Murphy (amerikansk skådespelare), Märta Tikkanen (finlandssvensk författare), Vanna Rosenberg (svensk skådespelerska), Andreas Carlsson (svensk låtskrivare).

Läs även andra inlägg med dagens tal 7.

Av Gudinnan Magicum - 2 april 2010 11:01

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 2 med månadens (4).


Du som är född den 2 april är känslig, har lätt för att anpassa dig, något nerös och varmhjärtad.  Hur du mår är helt beroende på hur din omgivning är och du växlar lätt mellan oilka sinnesstämningar. Du söker hela tiden efter kärlek, harmoni och samförstånd. Det är möjligt att du har en känsla för andliga värden.  Samarbete och partnerskap är viktiga grundtankar för dig. Se dock till så att du inte tappar greppet om din egen personlighet när du försöker att vara till lags.


Du gillar att vårda och ta om hand. Det kanske inte är medvetet från dig men du vill ha en viss oordning i ditt liv, för om det är för välordnat vet du inte riktigt vad du skall ta vägen. Du vill känna att du behövs och ordna upp det som är "kaotiskt".


Du bör må bra av musik, rytm och litteratur.


Folk dras till dig då du inger förtroende.


Personer födda den 2 april: Kai Gullmar (svensk schlagerkompositör, sångerska och skådespelerska), Sue Townsend (brittisk författare), Bill Öhrström (svensk musiker), Peter Harryson (svensk skådespelare och tv-programledare).

Läs även andra inlägg där jag har skrivit om dagens tal 6.


  

 

Av Gudinnan Magicum - 1 april 2010 10:30

Talet får man fram genom att lägga ihop dagens datum 1 med månadens (4).


Du som är född den 1 april ses nog i mångt och mycket som en ledare. Du vill "satsa på dig själv", men det behöver ändå inte betyda att du är någon "egoistisk" person. Du ser dig nog inte som "förmer" än någon annan utan mer att du vill finna din plats i livet.


Du gillar inte när det är monotont utan trivs när du har "många järn i elden".  Du tycker om att kommunicera och har säkert många vänner, men du vill alltid gå vidare med nya projekt och det kan säkert också gälla vänner så något ombytlig är du nog, men också en lojal vän när du väl har bestämt dig för vad du vill. Du vill alltid ha mycket av allt, många vänner men kanske också flera olika projekt på gång. Du anses säkert som mångsidig då du kan ge dig på flera olika områden och skaffa kunskap.


Resor tillhör säkert intressena och du vill gärna utforska nya områden även här. Du är inte heller rädd för att ge dig in på "oprövad mark".

 

Du får säkert tidigt vara med om en del förändringar och du måste säga vad du innerst inne känner och tycker. Du ska utvecklas och visa upp dina talanger. Det är viktigt att vara positiv och inte ha för mycket på gång samtidigt.


Personer födda den 1 april: Herman Lindqvist (svensk journalist, författare och populärhistoriker), Totta Näslund (svensk musiker och skådespelare), Mats Ronander (svensk musiker), Tomas Alfredson (svensk regissör),

Läs även andra inlägg med dagens tal 5.



Av Gudinnan Magicum - 1 april 2010 08:30

Den här månaden är "förberedande" och det handlar om arbete och att planera.  Det är dags att göra det praktiska som nu krävs av en. Man måste ha tålamod och se den struktur som man nu lever i.

Presentation

Omröstning

Vad förväntar du dig av 2020?
 Jag vill äta mer hälsosamt
 Jag vill träna mer
 Jag tänker gifta mig
 Jag väntar barn
 Jag vill resa mer
 Jag vill skriva en bok
 Annat

Jungfrun visar tiden

Antalet besökare

Räknare

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards